Μεσημεριανά Νεύρα

Απόσπασμα από το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή 16/3/2008 σε σχέση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο:

"...Από τις 215 σελίδες της μεταρρύθμισης, οι 208 αφορούν τη διοικητική οργάνωση των νέων ταμείων και οι 7 (ναι, επτά!) τις ασφαλιστικές διατάξεις.Η δε γραφειοκρατική λογική είναι τόσο βαθιά που το νομοσχέδιο προβλέπει μέχρι και πού θα στεγαστούν -με οδό και αριθμό!- τα νέα διοικητικά συμβούλια των νέων οργανισμών...
...Το πρόβλημα και με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι η σοβιετικής υφής λογική του. Η κεντρική διοίκηση προσπαθεί να ρυθμίσει τη ζωή και τη σύνταξη στην πιο απίθανη λεπτομέρειά τους. Κυρίως προβλέπει να μην χαθεί ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης στα Ταμεία. Ο υπουργός δεν διορίζει απλώς τις διοικήσεις. Θα ασχολείται και με το δώρο των Χριστουγέννων των εφημεριδοπωλών! Δεν αστειευόμαστε. Το άρθρο 43 της «μεταρρύθμισης» προβλέπει: «Το ύψος των καταβαλλόμενων δώρων εορτών από το Λογαριασμό Δώρου Εορτών Εφημεριδοπωλών καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας». Έλεος..."

Έλεος λέω και εγώ... Σε λίγο και λόγω και της αυξανόμενης καταστροφής του περιβάλλοντος, θα γίνουν πραγματικότητα οι προφητικοί στίχοι (αρχές του '80) του ποιητή Δημήτριου Πανούση:

"..Το κόμμα μοιράζει κρατικό οξυγόνο
τρεις μήνες το χρόνο στα μέλη του μόνο.."

0 comments

Make A Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

top